.

27.09.2009 г.

ДЪЛБИНИТЕ НА СЪЗНАНИЕТО   Френския учен проф. Х. Дюрвил е разработил ценни методики свързани с мисълта и нагласата на хората към живота. Пише следното: "Мислите трябва да се овладяват и насочват, за да се постигне духовно здраве. Нека нещастните се постараят да разберат, че причината за тяхното нещастие е в самите тях. Че се дължи на неправилната ориентация на мислите им, на нерешителността и липсата на воля."
   Изхождайки от тази хипотеза, става ясно, че внушението има свойството да лекува и разболява. Така наречената депресия например, не е физическа болест. Тя изцяло завладява съзнанието и тялото ни, а по - късно неминуемо се отразява на делата. Човешкия организъм е пригоден да се справя с всичко сам. Неправилното хранене, изобилието от негативни емоций в ежедневието са основен фактор за нестабилното ни здравословно състояние.


                                        Силата на ума


   Известно е, че даден индивид с мозъчно увреждане е неспособен да контролира тялото си. Следователно, правилното функциониране на мозъка е от първостепенно значение за всяко живо същество на планетата. Той съдържа важна информация, свързва ни със света и диктува всяко наше действие. Със силата на мисълта ние можем да осъществим контакт с друго съзнание чрез телепатия.


                                              Телепатия


   За да можете да използвате това умение, първо трябва да се научите да се свързвате с друго съзнание. За да направите това се концентрирайте върху човека, с който искате да се свържете. Има два основни метода за свързване, всеки от тях според различната ситуация.


                                            Първи метод:

   Това е метод за контактуване с някой, който е във вашето полезрение. Добре е човека с когото искате да установите връзка да е подготвен и да очаква мисли от вас, но ако придобиете опит е възможно да се свързвате с всеки по всяко време. Като начало, визуализирайте канал, който излиза от вашия мозък и свършва, в човека на когото искате да въздействате. Щом се почуствате готови се концентрирате в думите, които искате вашия партньор да получи. При правилно изпълнение успеха е гарантиран.                                            Втори метод:

   Този метод е за дистанцирана практика и за комуникация с повече от един човек наведнъж. Визуализирайте човека, с който искате да общувате, вижте как умовете ви се свързват и образуват едно съзнание. Сега можете да общувате свободно. За изпращане на послания към повече хора визуализирайте всичките умове да се свързват по едно и също време, това позволява отворена комуникация. Втория метод е за по-напреднали. Препоръчва се първия за начинаещи.


Няма коментари :

Публикуване на коментар