.

21.11.2009 г.

HARDLINE - JOHNNY GIOELI - AXEL RUDI PELL

   Всички фенове на рок музиката са наясно, че в тези банди има невероятни музиканти. Всяка една от тези групи има лице - вокалист, който е изключително важна част за доброто представяне на изготвените проекти. През 80-те години голям брой от рок - формацийте са пожънали страхотен успех главно заради авторската музика, уникалните инструменталисти и неповторимите гласове.
     В тази публикация ще ви срещна с един от тези гласовити вокалисти и много голяма моя музикална страст - Джони Джоели.
   Неговата музикална кариера започва след основаване на групата "Phaze" с участието на по-големия му брат Джоуи. Не след дълго обаче се наложило формацията да претърпи промяна  и Джони започва да свири на барабани в "Killerhit" през 1983г., когато е на 17 години. Свирейки и пеейки с брат си в клуб "East Coast" те си спечелват достатъчно успех и парични средства до 1987г., за да си купят собствено осветление, камион и автобус за турнета.
   Връщайки се в "East Coast", "Killerhit" се свързват с Bret Michaels /Poison/, който ги среща с Debra Rosner - музикален мениджър, изявил желание да ги представлява. Скоро биват забелязани от музикалната индустрия и успехите сред публика нарастнали бързо в целия свят, ноооо...разногласията в групата започнали още преди първия звукозаписен договор и се разпадат през 1991г. Тогава Джони и Джоуи решават да създадат албум наречен Brothers. Neal Schon - китарист на "Journey", по това време е в близки отношения със сестра им и се присъединява към групата. През 1992г плод на първите им усилия става албумът "Double Eclipse", а те вече са с ново име - "Hardline".Johnny Gioeli - Hardline - Hot Cherie (1992)


 

   Имат значителен успех, но не достатъчен, за да се влеят в основното течение. След това започват да пишат песни за втория си албум, но отново се разпадат, докато записват песнте заради проблеми с мениджъра и Neal Schon. Johnny не се появява на сцената, занимавайки се с други неща като продаване на интернет, докато през 1998г. немският китарист Axel Rudi Pell не го потърсил като вокал да замени напусналия ги Jeff Scott Soto. От дълго време Axel се е възхищавал на Johnny, кавайки че гласът му би се вписвал много добре в неговата музика. В крайна сметка се срещат, следва договор и след като Johnny пристигнал в Германия се появил Oceans of Time CD, който и до момента се счита за най-успешния албум на групата Axel Rudi Pell. Понастоящем Johnny е настоящ вокал и няма изгледи за напускане.

          Ето и няколко думи от г-н Аксел Руди Пел за българското радио "Тангра": 

А. Р. П.: Нямам търпение да дойдем отново в България, тъй като българската публика е невероятна! Миналата година свирихме в Каварна заедно с Masterplan и останахме приятно изненадани от феновете, които бяха ентусиазирани, смееха се и се забавляваха през цялото време, което е рядко срещано явление напоследък.


В. В.: Да поговорим за новия ви албум. Веднага можем да назовем минимум три елемента, които го превръщат в добро издание - невероятното ти китарно майсторство, идейните песни и впечатляващото пеене на вокалиста Джони Джоели. Къде го намери?

А. Р. П.: Познаваме се отдавна. Първият албум, по който работихме заедно, бе "Oceans of Time" от 1998 г. Джони е американец и идва от бандата Hardline. Купих си албумите им през 1992 г. и оттогава е един от любимите ми певци. През 1997 г., когато Джеф Скот Сото напусна групата ми поради липса на време, се опитах да открия координатите на Джони и след около половин година успях. Писахме си доста и-мейли, докато накрая той се съгласи да дойде в Германия и започнахме да работим заедно. Постепенно станахме не само колеги, но и много добри приятели, какъвто е случаят и с останалите членове на бандата (барабанистът Майк Терана, клавиристът Ферди Дьорнберг и басистът Фолкер Кравчак). Забавляваме се през цялото време и... Спокойно можете да наречете групата ни цирк с петима клоуни, ха-ха!

http://www.radiotangra.com/?page=int&lng=bg&id=91

Няма коментари :

Публикуване на коментар