.

4.01.2010 г.

16 ОКТОМВРИ - СВЕТОВНИЯТ ДЕН ЗА БОРБА С ГЛАДА И ДРУГАТА СТРАНА НА ЖИВОТА

Геноцид - (от гръцки: "γενο" - род, племе и латински: "caedo" - убивам) е международно престъпление, при което се предприемат действия с цел да се унищожат частично или напълно представителите на дадена националност, етническа, расова или религиозна група посредством:
  *Убийство на членовете на тази група;
 *Причиняване на тежки повреди на здравословното им състояние;
  *Насилствено възпрепятстване на тяхното възпроизвеждане;
  *Насилствено изселване;
  *Причиняването на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването на тази група.

Геноцид е точната дума описваща положението в Африка. Повече от двадесет години, отделни части на този континент са подложени на всевъзможни страдания завършващи със смърт. Защо? Заради расова непоносимост, или защото възпроизвеждането сред чернокожите е застрашително? Каквато и да е причината за изтребването на тези хора, тя е неоснователна. Те не са животни, нито пък са по - различни от белокожите, които управляват света. Болестите и гладът са най - доброто оръжие срещу тях. Липсата на финансови средства, лекарства и болници са основен фактор за тяхната гибел. По - лошото е, че благотворителните акций на ООН в тези райони са крайно недостатъчни. Има много богати хора, които също помагат за оцеляванито на африканските деца, и въпреки общите усилия на всички, резултатите остават непроменени.


Без дом, легло, чиста вода и храна! Всеки ден, отваряйки очите си сутрин, тези хора търсят начин да оцелеят. Това е проблем на цялото човечество и смятам, че всички трябва да се присъединим към идеята за подобряването на социалната политика в Африка. Защото всички ние белите, не сме от другата страна на живота и е прекалено жестоко да бъдем безучастни.Можеш да помогнеш!


Детски фонд на ООН (УНИЦЕФ)От 1946 година насам, УНИЦЕФ е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в 191 страни. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.Pampers® и UNICEF официално стартират съвместната си кампания в България - 1пакет=1ваксина (1pack=1vaccine)
Кампанията има за цел да събере средства за ваксини против тетенус за африканските майки и техните новородени, като с всеки продаден специално маркиран пакет пелени, Pampers дарява на Детския фонд на ООН средствата за 1 ваксина.

Няма коментари :

Публикуване на коментар