.

3.01.2010 г.

НАЙ - СЕКСАПИЛНИЯ МЪЖ НА ПЛАНЕТАТА - БРАД ПИТ


Дата на раждане - 18.12.1963г. в Оклахома, САЩ

   Уилям Брадли Пит е най-голямият от трите деца в семейството. Майка му е учителка, а баща му има транспортна фирма.
Заедно със семейството си Брад се мести в Спрингфилд, Мисури, където изминават и училищните му години в Кискапуу Хайскул.
   Детсвото му преминало спокойно, в щастливо семейство и много приятели. Но голямата мечта на Брад са филмите.
   Учи журналистика в университет в Мисури и го напуска  два месеца преди да се дипломира. С 325 долара в джоба тръгва към Калифорния, за да сбъдне мечтата си. Но за разлика от безгрижното детство нещата не са изглеждали така, когато пристига в Холивуд. Уилям разбира, че има хиляди като него. Приема всякаква работа, за да оцелява. Работи в супермаркет като разносвач, като сервитьор и даже рекламира храни по улиците на Лос Анджелис, облечен с костюм на пиле. Почти постоянно работи като модел за различни фирми. По-късно става шофьор на повикване в едно казино, като след години се оказва, че оснвните му клиентки са били стриптизьорки. Всичките пари, които успява да спести от различните си дейности дава за да наеме агент, който да му помогне да осъществи мечата си, както и за уроци по актьорско майсторство. Шест години след пристигането му в Лос Анжелис агентът на Пит му осигурява епизодична роля на каубой във филма „Телма и Луиз”. Младият актьор се появява във филма само за 14 минути, но със сигурност никога няма да забрави участието си в него. След излизането на филма на големия екран Уилям Брадли Пит става Брад Пит и потенциален касов актьор на Холивуд.

   До този момент единствената законна съпруга на Пит е актрисата Дженифър Анистън, за която се жени през 2001г. През този период двамата основават филмово студио "План Б", но след развода им през 2005г, Дженифър се отказва от правата над продуцентската къща. Разтрогването на брака му с Дженифър и последвалото обвързване  с актрисата Анджелина Джоли предизвиква медийна истерия. Анджелина и Брад се срещат на снимките на "Мистър и мисис Смит". По това време Анджи отглежда като самотен родител осиновения камбоджанец Мадокс. Няколко месеца след развода Брад придружава Анджелина до Етиопия където тя осиновява още едно дете - Захара. След завръщането си в САЩ, Пит подава документи при адвокат за законен настойник на децата на мис Джоли.
   През 2010г, макар и неофициално Анджелина и Брад притежават голямо семейство от 3 осиновени и 3 биологични деца. Общото им състояние възлиза на $ 90 млн. като голяма част от приходите си даряват за благотворителност.

Няма коментари :

Публикуване на коментар