.

3.01.2010 г.

АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ ПО ТРЪНЛИВИЯ ПЪТ НА СЛАВАТАДата на раждане - 4 юни 1975г.  в   Лос Анджелис, САЩ


  Анджелина е сред най-големите звезди на  холивудското и световно кино.  Тя достигна върховни висоти в кариерата си на актриса и покори сърцата на милиони зрители.
   След наркотиците, порното и подстриганата гола глава, Анджи умело затвори тази страница от живота си като осинови 3-месечния камбоджанец Мадокс. Не веднъж е казвала, че появата на това дете я е променила коренно. Участието й като посланик на добра воля в агенция за бежанците на ООН от 2001г., отвори широки врати сред медийте и не след дълго Джоли се превърна в най - коментираната особа на съвременното кино.
   Едва единадесетгодишна, Джоли започва да учи в Театралния институт на Лий Страсбърг в Лос Анджелис, а по-късно и в гимназията Бевърли Хилс. Там тя далеч не е единствената ученичка с актьорски амбиции, но твърди, че винаги се е чувствала аутсайдер, заради навика си да се облича с дрехи „втора ръка” и прекалената й слабост. Самочувствието й пострадало допълнително, след като опитите й да стане модел приключили неуспешно.


По-късно Джоли признава, че се чувствала много потисната и нещастна, смятала се за напълно безполезна и като следствие на всичко това започнала да си нанася порезни рани. В интервю пред CNN тя казва: „Колекционирах ножове и винаги имах подобни вещи наоколо. По някакви причини ритуалът от самонанасянето на раните и усещането на болката, усещането, че съм жива ме освобождаваха и бяха като терапия за мен.” На тази възраст Анджелина носи изключително черни дрехи, боядисва си косите в червено и по собствените й признания не може да се понася.

   Видеозапис, показващ Анджелина Джоли в свърталище на наркомани - в компанията на жена, която пуши хероин, е публикуван на страниците на в. "Сън". Актрисата е признавала, че в началото на кариерата си е посягала към наркотиците.  Шокиращите сцени дават възможност зрителят да прецени колко дълъг път е изминала актрисата - от изцъклена и разчорлена млада жена, която в компанията на наркомани разказва за склонността си към садо-мазохистичен секс, както и за това как е убила няколко свои домашни любимци - боядисала мишка в синя боя, изкъпала хамстер, който след това се разболял от пневмония и умрял, и оставила няколко гущера прекалено дълго време на слънце. Джоли имала и змия, която също се опитала да убие.
   Бъдещата актриса споделя, че на 12-годишна възраст е била "лошо момиче" и често е биела приятелите си. 
   Участник в някогашните наркомански сбирки обаче си спомня, че още тогава Джоли разказвала, как ще осинови много деца от различни места по света.
   Много хора попадайки в средите на богатите и известните намират дрогата за развлечение. Някои от тях невинно предизвикват край на живота си чрез свръхдоза. Подобна зависимост се побеждава трудно, и това че Анджелина е успяла да се откаже от всички видове опиати и прави чест. Никой не гледа с добро око на наркоманите, особено медийте, но да изплуваш от калта и да се превърнеш в любимец на толкова много хора, това заслужава уважение.
 

    Нейните продуценти споделят, че тя е като легендарните Мерилин Монро и Одри Хепбърн взети заедно. Големият й световен пробив е с кинореализацията  Лара Крофт Томб Райдър в две части, създадена по мотиви на видеоигра. 
    В момента отглежда три биологични и три осиновени деца, споделя леглото си с 3 пъти обявения за най - секси мъж на планетата Брад Пит и е по - уверена отвсякога. До сега тя е отделила от приходите си над $ 25млн., които са послужили за подпомагане на бежанци, бездомни, болни и гладуващи хора от целия свят. Анджи е сред най - скъпо платените актриси на Холивуд,  хонорарите и достигат $ 25 - 30 млн. за роля.

Няма коментари :

Публикуване на коментар