.

10.01.2010 г.

MADONNA


Дата на раждане -  16 август 1958 г. в град Бей Сити, щата Mичиган, САЩ.


   Истинското й име е Мария Луиза Чиконе. Мадона израства в строго католическо обкръжение. Тя е третото от общо шест деца в семейството на Силвио Чиконе-Тони, който е син на италиански eмигранти, и Мадона Луиз Фортин, която е с френско-канадски корени. По-късно певицата се отъждествява като „италиано-американка“, т.е. американски гражданин от италиански произход. Майка ѝ умира на 31-годишна възраст, когато малката Мадона е на 5 години. Бащата държи всичките му деца да ходят на уроци по музика. След като прекарва няколко месеца в изучаване на пианото, Мадона успява да убеди баща си да замени тези уроци с курсове по балет. Отива да учи в гимназията Рочестър Адамс, където е пълна отличничка и членува в мажоретния състав. Посещава за кратко Мичиганския университет където учи танци и хореография, преди да се откаже и да замине за Ню Йорк през 1977.                                         
   С баща алкохолик и без майка, тя е твърдо решена да промени съдбата си . Трудните години на Мадона обаче започват при преместването й в Ню Йорк. Известно е, че младата Мария Луиза се е адаптирала помрачително трудно в големия град. След пристигането си в него, без почти никакъв начален капитал,  се е наложило да спи на открито в безлюдни паркове и да рови в кофите за боклук набавяйки си храна. След няколко гладни седмици,  бъдещата певица успява да си намери работа като продавачка на закуски, но мисълта да сбъдне мечтата си не я напуска. Скоро се превръща в редовна посетителка на гей-дискотеките и окуражена от приятели дисководещи, решава да се заеме с пеене.
   Първият американски хит на Мадона е "Everybody", продуциран от Марк Каминс и рекламиран през 1982 г. Нейн приятел дисководещ, започва да лансира песента в дискотеките и тя се превръща в хит. Любопитното е, че на обложката на албума няма нейна снимка и болшинството слушатели са се заблудили, че Мадона е тъмнокожа.
   Последният алмбум на Мадона (единадесети) е Hard Candy и е издаден на 28 април 2008 от Warner Bros. Records. Това е последният й студиен албум, издаден от Warner Bros. Records.
   Днес тя е най - голямата звезда на световната поп сцена и въпреки мнението на критиците, Мадона ще остане такава в историята на музиката.

Няма коментари :

Публикуване на коментар