.

4.01.2010 г.

ГЛАСОВЕТЕ КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЧУТИ   Улисани в напрегнатото ежедневие и грижи, забравяме за това, че има хора, които гладуват, а това е проблем, който засяга един милиард живи същества на планетата. В 21 век, когато хранителната промишленост е всестранно развита, е напълно неприемливо, че все още има хора, които не се хранят, хора, които умират от глад.


   За мен е престъпление срещу човечеството, защото можем да обвиняваме богатите страни, че не отпускат пари за храна и подпомагане на "Черния континент". Може да ги виним за финансовата криза и какво ли още не, но какво да кажем за тези, които преяждат, или пък за тези, които изхвърлят храна?   Бедността в целия свят е достигнала сериозни размери. В последния доклад на УНИЦЕФ се казва, че един на всеки четири човека от световното население живее в "невъобразими страдания и недоимък".

OT ГЛАД УМИРАТ ВСЕКИ ДЕН 26 ХИЛЯДИ ДУШИ !!!

   Заради глада и свързаните с него причини, всяка година умират пет милиона деца преди да навършат пет години.   Всеки ден, в резултат на глада и свързаните с него причини умират 16 хиляди деца - едно дете на всеки пет секунди.

  16 ОКТОМВРИ Е СВЕТОВНИЯТ ДЕН ЗА БОРБА С ГЛАДА

Няма коментари :

Публикуване на коментар