.

10.01.2010 г.

КУЛТОВИТЕ ЗАГЛАВИЯ ОТ 2009


АВАТАР
 филм на  Джеймс Камерън 

Жанр: Екшън, Фантастика

Актьори: Сам Уъртингтън, Сигърни Уивър, Мишел Родригес, Зо Салдана, Стефен Ланг, Джовани Рибиси и др.

   Джейк Скъли е парализиран бивш морски пехотинец, който е изпратен на друга планета, за да помогне с един специален проект. Земните хора не могат да дишат въздуха на Пандора, така че те пътуват и работят в специални метални кислородни костюми. Пандора има местно население от нейвита – раса представляваща шестметрови хуманоидни сини същества, които нямат никакъв интерес да помагат на хората, в тяхното начинание на Пандора.

   Корпорацията създава хибридно същество от ДНК-то на човек и нейви, което се контролира от съзнанието на оператор-човек. Новополученото същество се нарича АВАТАР! Проблемите идват, когато всички същества на планетата Пандора, животни, растения, нейвита, осъзнават, че хората трябва да напуснат техния свят и започват да използват всички сили за осъществяването на тази цел.


ГАДНИ КОПЕЛЕТА
филм на Куентин ТарантиноЖанр: Военен

Актьори: Брад Пит, Кристов Валц, Илай Рот, Тил Швайгер, Би Джей Новак, Омар Дуум, Сам Ливайн, Пол Ръст, Майкъл Бакос, Каръл Фидел, Мелани Лоран, Майкъл Фасбендър, Даян Крюгер, Майкъл Майърс, Род Тайлър, Дени Меноше, Жаки Идо, Самюел Джаксън и др.


   Историята проследява действията на партизанска група от американски евреи, както и опит за убийство на висшето ръководство на Нацистка Германия.

СМЪРТОНОСЕН ПРОТИВНИК
филм на Ф. Гари Грей и Кърт Уимър


Жанр: Екшън, Трилър

Актьори: Джерард Бътлър, Джейми Фокс, Колм Миъни, Брус Макджил, Лесли Биб, Реджина Кал и др.

Резюме: Къщата на обикновено американско семейство е обрана посред бял ден! Съпругата и дъщерята са брутално убити при обира! Бащата Клайд Шелтън (Джерард Бътлър) оцелява! Не след дълго убийците са заловени и срещу тях е заведено дело, прокурор е Ник Райс (носителят на "Оскар" Джейми Фокс). Шефът на Райс го принуждава да предложи на един от двамата заподозрени лека присъда в замяна на неговите показания срещу съучастника му! Години по-късно спасилият се престъпник е намерен мъртъв и Клайд признава вината си, скоро след това отправя и своята закана към прокурор Райс, да поправи злината която е сторил или да посрещне смъртта на ключови фигури от настоящия му процес! Не след дълго Шелтън успява да избяга от затвора, с което в града започват поредица от изключително брутални убийства, които не могат нито да бъдат прогнозирани нито предотвратени! Градът се потапя в страх! Целите от списъка на Шелтън падат една след друга! Властите са безсилни да спрат социопата и царуването на терора му! На ход е прокурорът Райс....

Няма коментари :

Публикуване на коментар