.

12.06.2010 г.

Inception - Генезис с рекорден зрителски интерес в САЩ

   След успехите на "Титаник", "Плажът" и "Кървав диамант", Леонардо Дикаприо сякаш остана в сянка за няколко години. Новият филм "Генезис" отново го изстреля на върха с рекорден зрителски интерес.


Премиера: 23.7.2010
Режисура: Кристофър Нолън
Участват: Марион Котияр, Леонардо Ди Каприо, Джоузеф Гордан-Левит, Елън Пейдж, Кен Утанабе, Майкъл Кейн, Силиан Мърфи, Том Беринджър, Лукас Хаас  
   Дом Коб (Леонардо Дикаприо) ръководи могъщо предприятие заедно със съдружника си Артър (Джоузеф Гордън Левит).
   Коб е женен за Лиса (носителката на Оскар Марион Котияр) и разработва проект, който редовно обсъжда с университетски професор (Майкъл Кейн "Черния Рицар"), който преподава на завършващата студентка Ариадна (номинираната за оскар Елън Пейдж "Джуно"), която е и много близка приятелка на героя на Дикаприо.
   Коб, Ариадна и Артър са група, която нахлува в съзнанието на хората за да извлече ценна информация от тях. Коб е човекът, който по някакъв начин създава сънища у човека, а Ариадна е архитектът - тя конструира всичко и насочва съзнание на "обработвания" като по този начин той може да бъде прилъган да даде нужната информация в съня си.
   Злодеят в лентата, който изнудва Коб се изпълнява от номинирания за Оскар Кен Уатанабе (Последния Самурай). Филмът е сниман в Великобритания (Бедфорд и Лондон), Канада (Fortress Mountain), САЩ, Франция (Париж), Япония (Токио), като техническия екип на продукцията е СЪЩИЯ, като на "Черния рицар".  Няма коментари :

Публикуване на коментар