.

28.06.2010 г.

ПОГЛЕД ВЪВ ВРЕМЕТО


    Най - актуалното мото за човечеството днес е следното: "Парите или живота?" В стремежа си да живее по - добре всеки от нас потъпква своите ценности и тези на заобикалящите го. Това е така, защото никой не се замисля за кармата или противодействието на действията, които предприемаме в нашето ежедневие. Наблюденията ми отстрани върху общата ситуация ме разкъсват отвътре на хиляди парчета и не искам да излизам на улицата. Защото там не е хубаво. Там може да срещнеш обида, ненавист и недоброжелатли, въпреки че те са хора като теб, без значение от положението и статуса им. 
    Каква е целта на нашето съществуване?! Повечето хора биха посочили индивидуалното развитие като основен фактор и то е, но критиките и категорийте за всеки човек поотделно са различни. Някои от тях се образоват на високи нива, други забогатяват чрез измами, трети работят къртовски, понякога на повече от едно място, за да изхранват семействата си. Крайната цел са финансовите постъпления, с които всеки от тях ще живее. Главният проблем се заражда оттук. Тези, които разполагат със сила и власт страдат от маниакална алчност, а останалите са изтощени и демотивирани. Тези крайности довеждат до конфликтни интереси и омраза в отношенията.  Духовността и добродетелите в хората са рядкост.
    Може би природата се опитва да ни покаже, че грешим в преценките си относно нашето съществуване. Природните бедствия са достатъчно доказателство, но малко хора се интересуват от тези сигнали.
   
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
      Замисълът на този свят е прост: Обичайте ближните и им помагайте.

      Няма нищо лошо в това да се храните добре и да пиете, но не забравяйте, че има гладни.
     
     Уважавайте всяко земно същество и Бог ще възнагради добрините Ви.                                                                                        
                                                                                                        Отец Николай 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Няма коментари :

Публикуване на коментар