.

4.06.2010 г.

КЪРВАВАТА МЕРИ ИЛИ ДАМА ПИКА


    
Вероятно всички са чували мрачната легенда за Кървавата Мери, но никой не може да каже със сигурност коя всъщност е тя. Някои казват, че е вещица, други, че е била напълно луда, а има и още много истории. Кървавата Мери, Дяволската Мери и Дама Пика са част от имената, които се свързват със страховитото поверие.


    Най-популярната сред тях е английската кралица Мери Тюдор, живяла през 1516г.- 1558г. Тя е единственото оцеляло дете от първия брак на крал Хенри VIII. Мери е била хубава, високо образована и е притежавала много различни умения като всяка жена с подобен произход. Наричана е "Кървавата Мери" заради жестоката политика която е налагала върху населението. По време на царуването й са били изгорени близо 300 души на клада. Злите езици твърдят, че е убивала деца, а с тяхната кръв е правела бани, за да поддържа младостта си.

  Митологията разказва, че чрез извършването на определен ритуал, който задължително е пред огледало, и след изричането на "Bloody Mary" или "Дама Пика" се появява силно плашещ, зъл женски силует с воал на главата и окървавени ръце, който непременно ще ви убие!


     Методите за призоваване на духа в огледалото са разновидни. Използват се атрибути от типа на ножове, горящи свещи, карти, вестници и вилици, дори начертан пентаграм, за който се смята, че отприщва силите на злото. 

     Дали ужасната дама се появява наистина и защо бихте желали да се срещнете с нея? 

   Искрено вярвам в съществуването на духове в отвъдното, но според мен не бива да смущаваме спокойствието им, така както те не обезпокояват нашето. Пък и дори да е истинска  дамата от огледалото, ми е трудно да повярвам, че срещата с нея е толкова страшна и фатална.
   Аз и моите приятелки в детските години също сме опитвали да призовем духа от черната карта  и да ви призная, нищо не се получи. Вероятно нещо в ритуалите ни не е било както е редно да се направи, или присъствието на призрака е било неосезаемо за нас. Каквато и да е причината за несполучливия ни опит, сега изпитвам задоволство от неосъществената среща.

1 коментар :

  1. Анонимен23.11.13 г., 1:23 ч.

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване