.

21.08.2010 г.

ТРАУР В ШОУБИЗНЕСА 2009

25 юни 2009 - Кралят на попа почина внезапно на 50-годишна възраст. Светът скърби за Майкъл Джексън

   Сърдечната дейност на певеца спряла, медиците се борили за живота му повече от час, но не могли да го спасят. Стотици фенове обградили болницата в Лос Анджелис, където изпълнителят беше откаран. Почитатели на Краля на попа оставят цветя и плюшени играчки пред дома му. Редица световни знаменитости изразиха преклонението си пред таланта на най-популярния изпълнител на нашето време. Спекулациите около смъртта му пък вече започнаха.

   Официалната  причина за смъртта на Майкъл Джексън е спиране на сърдечната дейност. Когато лекарите пристигнали в дома му Кралят на попа вече не дишал. Борили се за живота му непрестанно, докато го транспортирали в болницата на Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Там опитите продължили, но без резултат.

25 юни 2009 - Американската актриса Фара Фосет почина на 62 години след дълга битка с рака, няколко часа преди кончината на Майкъл Джексън

   Актрисата Фара Фосет, чиято руса коса и чаровна усмивка я превърнаха в един от секс символите на 70-те години, почина на 62 години след дълга борба с рака. Лошата новина съобщи нейният дългогодишен партньор - актьорът Раян О'Нийл.

   Диагнозата рак на правото черво бе поставена на Фосет през 2006г. През 2007г. болестта се разпростря в черния й дроб, въпреки многобройните опити за лечение в Германия и Калифорния.
   Тя починала в болница в Лос Анжелис, където била настанена.
   "След дълга борба с рака, обичаната Фара си отиде. Макар това да са изключително тежки дни за семейството и приятелите й, нека я запомним с красивите години, които прекарахме с нея и със съзнанието, че тя донесе радост на толкова много хора по света".

14 септември 2009 - Звездата от “Мръсни танци“ Патрик Суейзи почина на 57-годишна възраст след продължителна битка с рака на панкреаса

   Страшната диагноза за рак на панкреаса в напреднал стадий бе поставена на Суейзи през януари 2008 г., след като актьорът току що беше започнал участието си в американската телевизионна поредица “Звярът“. Въпреки адските болки и съпътстващото лечение той продължи на болкоуспокояващи снимките в сериала, които приключиха наскоро.

    Ракът на панкреаса е една от най-тежките форми на раковите заболявания въобще, от която на успешно лечение подлежат едва 5 процента от случаите.
    "Дали умирам? Дали съм се предал? Дали съм на смъртно легло? Ще кажа ли сбогом на хората? В никакъв случай! Продължавам да мечтая за бъдеще, в което живея дълго и без болка, извън сянката на рака“, каза Суейзи, който преди това беше признал, че е минал през ада по време на химиотерапиите и е бил ужасен.


20 декември 2009 - Почина 32-годишната Британи Мърфи от сърдечна недостатъчност в дома си, в Лос Анджелис


   Според информациите в американските медии, причината за смъртта на 32 годишната Мърфи е внезапно спиране на сърдечната дейност. Спешното обаждане до градската пожарна служба е било от съпруга й - британския сценарист Саймън Монжак. Мърфи е била откарана в медицинския център Cedars-Sinai. Обявената причина от лекарите е същата като в първите съобщения за смъртта на Майкъл Джексън в края на юни. Тогава кардиолози обясниха, че тази диагноза се поставя когато не са ясни причините за смъртта и спирането на сърцето. Специалистите уточняват, че няма нищо общо между инфаркт и cardiac arrest.
    Examiner.com съобщи, че бившият приятел на Мърфи - актьорът Аштън Кътчър е публикувал своите съболезнования в профила си в twitter: "Днес светът загуби малко парче слънчева светлина. Моите най-дълбоки съболезнования на семейството на Британи, съпруга й и нейната невероятна майка Шарън. Ще се видим от другата страна, дете". Кътчър и Мърфи играха заедно в "Бракувани" и бяха двойка и в живота. После тя се ожени за Монжак, а Кътчър за Деми Мур.

Няма коментари :

Публикуване на коментар