.

17.09.2010 г.

КЪРВАВИЯТ 11 СЕПТЕМВРИ

Минаха девет години от атентатите в САЩ. Светът трябва да помни този ден и да не позволява историята да се повтаря.


Политици или терористи стоят зад тази трагедия?
   Дали е имало заложени експлозиви в кулите? Не мисля! Ако е имало взрив отвътре, сградите би следвало да се срутят по друг начин. Щяха да се разпръснат на милиони парчета от взривната вълна. Специалистите казват, че причината за тяхната разруха е температурата която се е развила в радиус от три, четири етажа след врязването на самолетите. Тя е достигнала хиляда градуса. Напълно достатъчно да изпече и стопи всичко.

   Мойте познати и приятели, с които сме разговаряли за атентатите си спомнят с подробности какво са правили през този ден от страх и инстинкт за самосъхранение. Аз бях вкъщи и гледах телевизия през цялото време. При първите излъчени кадри предположих, че снимат филм. Не можех да повярвам и проумея случващото се. В извънредните новини говореха за терористи - камикадзета и отвлечени самолети с неясен брой. Единственото, за което мислех е как ще свърши всичко. Къде и колко ударени сгради ще има, а за жертвите изобщо нямах желание да чувам.
   Свидетели и потърпевши сме на умишлено разпространявани смъртоносни вируси - СПИН, Птичи грип, Свински грип, Антракс и т.н. Обърнахте ли внимание на страните, в които за първи път се регистрира случай на заразен от подобен вирус? Африка и Китай. Там където населението преобладава. В Америка всеки трети е болен от Диабет. Каква е причината да боледуваш от Гнойна ангина през летния сезон, когато температурата навън е тридесет и девет градуса? Фармацефтиката не печели, ако ние сме здрави.

Истината е, че никой не го е грижа за обикновените граждани.
"ПОЛЕТ 93" - Вижте пресъздадената драма на един от самолетите, който не е успял да се разбие в Световния търговски център и страховете на диспечърите от контролните кули в този кошмарен ден.

Няма коментари :

Публикуване на коментар