.

17.09.2010 г.

МЪЖКИТЕ ПРИМАМКИ

   С риск да бъда несправедливо обвинена в злорадство и като фуста ненавиждаща мъжкото съсловие, ще опиша някои лични наблюдения късаещи поведението на мъжете спрямо жените и примамките, с които си служат, за да привлекат тяхното внимание. Проблемът се състои в общия подход на по-силния пол и в лъжите, които изричат, за да се домогнат до поредното завоевание с недобре обмислени стъпки.


   Най-разпространените примамки се базират на съвсем предсказуеми теми. Най-често срещани са онези, които преувеличават невероятните добродетели на жените, красота, душевност или интелигентност ("Имаш прекрасна усмивка" или "Изглеждаш толкова млада и привлекателна", или "Сигурно си манекенка"). Или разказват онова, което смятат, че ще ги привлече - дори ако се налага да преувеличават, заблуждават или разкрасяват самите себе си, работата си или онова, което могат да предложат.

   Първият вид лъжи се основават на идеята, че ласкателството може да им помогне с нещо. За съжаление те трябва да импровизират на момента, без да разполагат с почти никакви данни. Вторият вид примамки подправят или изкривяват истината с цел да ви впечатлят или подведат. Всичките тези "Аз съм фотограф" или "Аз съм рокпевец" може в действителност да означават, че той притежава фотоапарат или че пее под душа. Някои примамки представляват грандиозни обещания, които никога няма да бъдат спазени. Затова "Заедно с теб ще обиколим света" може да означава недалечно пътешествие през уикенда.

   Понякога примамките са откровено закачливи и носят истинско удоволствие. Но може да са лишени от каквато и да е закачливост и в началото на връзката да заговорят за щастлив доживотен брак.

   Няма жена която да не иска да бъде обожавана и тези примамки незабавно се превръщат в усещане за комфорт. Те са стръв за естествения копнеж и одобрение. И макар погледнати отстрани примамките от типа "Ти си върхът!" да изглеждат изтъркани и повърхностни, те примамват с обещание на два фронта.

   Първо, ако мишената е съвсем реална положителна черта като поглед, усмивка и цялостен външен вид, примамката е признак, че той забелязва фактите от пръв поглед. Нещо повече, той дотолкова е заинтригуван, че ги използва, за да разчупи леда.

   Второ, примамките говорят, че в първия рунд той има желание да се съсредоточи повече върху вас, отколкото върху самия себе си - което винаги е добър знак! Дори ако ласкателствата от тип "Ти си върхът!" са преувеличени, те ви казват, че той иска вие да сте в центъра на разговора. Това е обещаващо. Но ако впоследствие той не разкрие нищо за себе си дори след многобройни настойчиви въпроси, по-добре е да се отдръпнете. Възможно е да крие нещо, което наистина трябва да знаете - като например, че е женен или че утре се прибира у дома си в друг град.

   Всъщност тези примамки истински лъжи ли са? Те са много приятни и затова не е никак лесно да се определи истинската им същност. Но реалността може да не е толкова обаятелна, когато разберете, че той действа по същия начин при всяка следваща среща с привлекателна дама. И вместо да се заблуждавате и живеете с глупави надежди, по - мъдро ще постъпите ако гледате цинично на нещата, а в този случай да не се оставяте да ви правят на маймуна и да ви разиграват. Трябва да го приемате винаги с едно наум. Защото ако повярвате безусловно, последвалият удар по самолюбието и душевността ви ще е болезнен.

   Най-разпространената мъжка примамка е: "Аз съм върхът". Но повечето от тези примамки са чисти раздувки и измислици. Те трябва да ви говорят, че неговото кредо е: "Печели онзи, който прибере най-много играчки". Тези примамки и типично мъжкото перчене са стандартен начин на общуване в ритуала за търсене на партньор. Тук въпросът е само в степента.

   За да ви убеди, че е нещо, което си заслужава, той се опитва да се представи възможно най-високо в йерархията. Той вярва, че всичко като пари, профисия, семейно положение и богато на приключения минало, ще го придвижат по-напред в класацията и ще го направят по-привлекателен партньор.

В КАПАНА НА СОБСТВЕНИЯ ПОЛ

    Всички измерваме нещата със собствените си мерки и опознаваме другите чрез онова, което сме ние самите. Слабото място на подобен ход на мисли е, че собственият мироглед е неефикасен, когато трябва да предвидим поведението на други хора. А защо? Защото другите хора не виждат нещата така, както ги виждаме ние. Те гледат на нещата по свой собствен начин. Те не са ние, особено когато те са мъже, а ние сме жени. Не позволявайте да ви лъжат и да си играят с вашата личност. Винаги отстоявайте себе си и заемете твърда позиция, когато усетите, че ви мамят. Само така ще останете невредими.

Няма коментари :

Публикуване на коментар