.

17.09.2010 г.

РИТУАЛИТЕ НА ФЛИРТА

     Романтичният пролог е стар като света - усмивка, жест, погледи. Стаята става гореща и всички останали около вас изчезват. Чрез флирта личността срещу вас демонстрира искрения си интерес. Вие правите същото. Когато усещането е взаимно, за двамата непознати стаята се превръща в уютно място и всичко става възможно.


  Подобно на бозайниците и за двата пола от нашия вид погледите, жестовете и намеците са сигнали, че се е появил привлекателен партньор от другия пол. Ние искаме обектът на нашия интерес да ни забележи, да се свърже с нас, да прояви интерес, да ни впечатли и да ни накара да се чувстваме добре. Искаме да се приближим достатъчно, за да вземем решение "оставам или си тръгвам", или да сключим сделката, или да се отдалечим и да опитаме късмета си с нов обект.

  Отчасти забавление, отчасти животински нагон, ритуалът на флиртуването носи резултати - от приятни емоций до невинно влюбване.

   И така, той/тя се държи сякаш вие сте единственият човек в стаята, който заслужава внимание. Оживеният му/й поглед не се откъсва от вас, думите са заредени със сексуална енергия. Прехвърчат искри. Поведението му/й предизвиква химически реакций от най - висша степен. Очите ви се срещат, а животът като такъв остава на заден план. През следващите петнадесет минути се увличате в забавен и провокативен диалог, който прелива от взаимно сексуално привличане.И след това, когато моментът отмине, всичко е свършено.
 
ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА?
 
  Флиртът е предизвикателство. Обикновено попадаме в неговите мрежи преди да сме го осъзнали. Въпросите и любопитството, които той събужда в нас ни преобразяват. Подвластни на неговото въздействие, ние мечтаем и се надяваме тези прекрасни мигове изпълнени с еуфория да продължат.


   Ако сте съгласни, че флиртът е спорт, то тогава няма проблем. Но ако той/тя спортува, а вие играете сериозно, от безобидна игра флиртът може да се превърне в потенциално опасна лъжа.

  За да прозрем намеренията на другия човек е нужно време. Не можем да разберем, докато не се приближим до същината на флирта и към опасността, която крие той. В тази игра много често е по - важно очакването, а не осъществяването му. И нашата безопасност е в собствените ни ръце***

Няма коментари :

Публикуване на коментар