.

1.07.2014 г.

ALMA - ЧАКРИ / ПРЕЧИСТВАНЕ НА ЧАКРИТЕ

Душата е транспортното средство на духа. Тя се състои от различни енергий наречени ЧАКРИ. Те изключително много се влияят от чистия свят. Помагат на духа да се реализира в материалното измерение.


7. Корона (Сахасрара) - намира се на върха на главата
6. Трето око (Аджна) - челото, между очите
5. Гърлена (Вишуддха) - гърлото
4. Сърдечна (Анахата) - центъра на гръдния кош
3. Слънчев сплит (Манипура) - намира се над пъпа
2. Сакрална (Свадхисхана) - зона на гениталите
1. Основна (Муладхара) - основата на гръбначния стълб

Изчистване на чакрите:

Метод I
Взима се обикновена домакинска свещ. В седнало положение - може в поза " лотос ", а може и удобно седнал на стол, на земя, на възглавничка - както е удобно.
Свещта се прекарва бавно по продължението на тялото отдолу - нагоре. Там, където свещта издаде пращящ звук или рязко трепне, вероятно има нужда от почистване. Със свещта се спира подред на всяка чакра показала проблем и се прави кръгово движение по часовниковата стрелка около десет пъти или колкото усетите, че е необходимо. 
Направете вторична "проверка" на чакрите.
Същото може да се направи и по двойки, като единият "проверява" чакрите на другия. Прави се от страната на гърба и където покаже проблем, почистете със свещта.
Свещта се  държи на около 10 см от чакрите, в продължение на три до пет минути. 
Ритуалът изсветлява и прочиства астралното тяло от отрицателни енергий и по тази причина е нужно да се използват бели свещи от възможно най - фин парафин.


Метод II
Визуализирайте обръч от светлина около тялото си. Представяйте си, че се върти по часовниковата стрелка и задвижва "поправя" вашите чакри. Движете го нагоре и надолу, като го задържате по-дълго върху основните енергийни полета. Започнете отгоре - надолу, като имате предвид, че има още няколко чакри над главата, а краят им е под ходилата. След като стигнете до крайната чакра, върнете обръча нагоре.
Ако ви е трудно да визуализирате светлина, вгледайте се в огъня на запалена свещ или обикновена запалка. Ако не успеете и по този начин, почистете чакрите си с Метод I.

Няма коментари :

Публикуване на коментар