.

22.07.2014 г.

ПРИЕМ НА ВОДА

Д-р  Ф.  Батманжелидж

"Когато хората разберат, че могат да се лекуват само с вода ще съдят здравната система за престъпления срещу човечеството."

   За да предотвратите отлагането на холестерол в клетките на лигавицата на артериите и черния дроб, е достатъчно да приемате обилно количество вода половин час преди хранене. Така телесните клетки ще бъдат добре хидратирани преди да влязат в допир с концентрираната в резултат на храносмилането кръв.
   Приемането на вода преди хранене ще обезпечи достатъчно вода за храносмилането и дишането, без да се налага изтегляне на вода от вътрешността на клетките на съдовата лигавица.
   Водата трябва да се пие на порции от по осем до шестнадесет унции (приблизително 240 до 470 мл). Както не оставяте колата си без бензин, а зареждате преди да се е свършил съвсем, по същия начин трябва да приемате вода, преди тялото ви да се е обезводнило.

* Водата трябва да се пие преди хранене. Оптималното време е тридесет минути преди това. Така стомашно - чревният тракт се подготвя за храносмилането. Това се отнася особено за хората, страдащи от гастрит, дуоденит, парене под лъжичката, пептична язва, колит и метеоризъм.

* Водата трябва да се пие винаги, щом усетите жажда - дори и по време на хранене.

* Водата трябва да се пие и два и половина часа след нахранване, за да се завърши процесът на храносмилане и да се коригира дехидратацията, дължаща се на разграждането на храната.

* Водата трябва да се пие сутрин веднага след събуждане от сън, за да коригира дехидратацията, възникваща при продължителния сън.

* Водата трябва да се пие преди извършване на физически упражнения, за да компенсира изпотяването по време на упражненията.

* Водата трябва да пият хората със запек, които не консумират достатъчно плодове и зеленчуци. Две - три чаши вода сутрин на гладно са най - доброто лаксативно средство.


  Пълна хидратация ще се достигне след няколко дни на редовна приемане на адекватни количества вода. Ще приемете сериозно необходимостта от последователно и добро оводняване на организма, само когато осъзнаете какви увреждания може да причини дехидратацията.
  Изборът на вода не трябва да бъде ограничаващ фактор за приемането й.
  Ако чешмяната вода не съдържа олово, живак, пестициди, инсектициди и други опасни химикали или бактерии, тя е за предпочитане пред бутилираните води. Не трябва да се тревожите, ако във вашия район водата е твърда. Разтвореният във водата калций може дори да е полезен за организма ви.
  Ако водата има силна миризма на хлор, напълнете една кана без капак и я оставете да постои на въздух. Хлорът ще се изпари за не повече от половин час и водата ще стане годна за пиене. 
 Не намирам никакво предимство на дестилираната вода пред чешмяната при положение, че последната не съдържа токсични субстанции. Ако не сте напълно сигурни в това, сложете твърд въглероден филтър на крана в кухнята си.
  Повишеният прием на вода е свързан с увеличено производство на урина и евентуална загуба на сол, други минерали и водноразтворими витамини. Трябва да увеличим приема на тези витамини. Ако получите крампи на прасците, това означава, че не приемате достатъчно количество сол. Необходимо е да добавяте сол към храната си, докато приемате допълнително количество вода.

  Цветът на урината у дехидратирания човек (невземащ витамини, които могат да оцветят урината) е тъмно жълт до оранжев. Урината на добре хидратирания човек е светло жълта до прозрачна.ЙОД

   Йодът е много важен елемент за регулиране на течностите в организма. Той е от най - голямо значение за изработване на хормона тироксин от щитовидната жлеза. Тироксинът стимулира клетките за производство на всички протеини на помпите, регулиращи баланса на натрия, калия и другите минерали в клетките и извън тях и по време на този процес генерират енергия. При придвижването на натрия и калия през клетъчната мембрана се придвижва и вода, с което се поддържа балансът на осмотичното налягане между вътрешността на клетката и околната й среда. Освен това придвижването на тези елементи е сигнал за помпите, които регулират нивата на магнезия, калия и калция вътре и вън от клетките.
  Преди да започне йодирането на солта много хора страдахо от йоден дефицит и възловидно уголемяване на щитовидната жлеза, известно като тироидна гуша. Едно от основните усложнения на йодния дефицит е образуването на трудно подвижна и нееластична подутина на шията, известна като микседем. Други прояви на дефицита са суха кожа, косопад, спад в паметта, умора, сънливост и загуба на мускулна тъкан. Както виждате, йодът е жизнено важен за доброто здраве и добрия баланс на течностите.Диета
(от пациент)
.........................

  Изисква се постоянство всеки ден, докато сме живи.

   На 1 кг телесно тегло е необходимо да се приемат 30 мл обикновена чешмяна или чиста плани­нска вода и на 2 л вода се слага 3 грама морска сол (половин чаена лъжичка на ден). Водата се разделя на 6 дози и се приема по една доза половин до 1 часа преди хранене (закуска, обяд, вечеря) и 2,5 часа след нахранване, т. е. общо 6 дози.

   Само режима на пиене на та­зи вода със сол дава фантастичен резултат. Както пише ав­торът, това е революция в здравеопазването. 
    Сега пия по З л вода на ден с 4,5 г сол, понеже съм около 96 кг.

   Тази смес (вода и сол) спомага за възстановяване на физико - химичните реакции в организма, веднага сваля холестерола (излишния), прочиства кръвните, водните и нервните пътища в организма и му позволява сам да се лекува: необходимо му е от 9 до 10 дни време, за да се самоизлекува без лекарствени препарати.

Няма коментари :

Публикуване на коментар