.

7.01.2015 г.

НАХОДКИ


Археологически обект в Чалчуапа
Ел Салвадор, Мексико - ерата на Маите
------------------------------------------------------------------Тасумал е архитектурен комплекс разположен на по - голяма площ на древния мезоамерикански град Чалчуапа, в западната част на Ел Салвадор. Археологът Стенли Богс разкопава и реставририра комплекса Тасумал през 1940-те и 1950-те години.
Археологическите проучвания показват, че Тасумал има връзка с централната част на Мексико, в северната част на полуостров Юкатан и подножието на Централна Америка.
Открити са метални артефакти от 8-ми век след Христа, които са сред най - ранните метални предмети.

Ел Салвадор е ключово място, което видях по време на медитация. Там са строени пирамиди една в друга (така ги видях), но може би има строежи под земята. 
Невероятно е усещането да получавам информация без да знам нищо за тези места :) Страшничко е като намирам реални факти из интернет.Скалистите планини (Arches National Park) 
"Four Corners - Navajo Tribal Area"
Арките в  югозападните щати на САЩ
-----------------------------------------------------------------Според основните геоложки теории, тези причудливи образувания са се появили преди около 300 милиона години, когато върху Колорадското плато е нахлул праисторически океан, който впоследствие се е „изпарил” (не се смейте, така казват специалистите). Поради характерния състав на скалите – мек пясъчник, при нахлуването и „изпаряването” на водата са се образували тези толкова интересни и красиви формирования. На много места може ясно да се видят различните геоложки пластове, различни по цвят и форма, онагледяващи гигантските процеси, които са протичали по тези места преди милиони години.

Няма коментари :

Публикуване на коментар